E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
İTO'da Çağlar Başkan Dönemi Başladı

Seçime rakipsiz giren 18. dönem İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Meclis Üyelerinin 216’sının oyu ile Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. İstanbul iş dünyasının gelecek dört yılına İbrahim Çağlar ve ekibi yön verecek. Çağlar, “Yeni bir yönetim ve yeni bir anlayış dönemi başlıyor. 335 bin üyemizin sesini duyacağız. Onların beklentilerine yönelik, üye odaklı çalışma, bizim ilk hedefimiz olacak. Önümüzde bizi bekleyen yoğun bir çalışma süreci var” dedi.

 

İSTANBUL Ticaret Odası’nın (İTO) 131 yıllık tarihindeki 22’nci Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar oldu. 18’inci dönemin Meclis Başkanı İbrahim Çağlar 23 Nisan’da, “Hayalleri büyük olmayanın, hedefleri büyük olmaz” diyerek İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na adaylığını açıklamıştı. Çağlar, 29 Mayıs 2013 Çarşamba günü İTO Meclis Salonu’nda yapılan seçimlerde 216 oy alarak İTO Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. 4 yıl görev yapacak Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve TOBB Delegelerinin belirlendiği seçim, İTO’nun Eminönü’ndeki merkez binasında bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Seçim, Fatih 2. Seçim Kurulu Başkanı Hakim Hayriye Gül başkanlığındaki seçim görevlileri denetiminde gerçekleştirildi.

 
Tek Aday, Tek Liste
 
Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen İbrahim Çağlar, sonuçların açıklanmasının ardından meclis üyelerinin alkışlarıyla kürsüye çıktı. Yönetim Kurulu Başkanı olarak ilk konuşmasını yaparken heyecanlı olduğunu söyleyen İbrahim Çağlar, “İstanbul Ticaret Odası Başkanı olarak yaptığım bu ilk konuşmamda heyecanımı mazur görün. Çünkü İTO’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday oluyorsunuz, tek başınıza aday oluyorsunuz, tabii biraz heyecanlıyım. Katılımınız ve desteğiniz için teşekkür ederim” dedi.
 
Tam Destek İçin Sağ Olun
 
Başkan Çağlar, “Tüm arkadaşlarımız, tüm meclis üyelerimiz meclis salonunda, sandıktan kapıya kadar kuyruk oluşturdular” diyerek, bu sahnenin kendisini duygulandırdığını dile getirdi. Çağlar, Meclis üyelerine teşekkür ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm arkadaşlarımız gelmese de, gelenler oy kullanır, yine seçilirsiniz. Bugün, İstanbul tüccarının temsilcileri olan siz arkadaşlarım, yeni seçildiniz, ama hepiniz oy kullanmak için geldiniz, sorumluluğunuzu yerine getirdiniz. Beni başkanınız olarak seçtiniz. Arkadaşlarla birlikte oluşturduğumuz Yönetim Kurulu listesini Yönetim Kurulunuz olarak seçtiniz. TOBB delegelerini seçtiniz. Disiplin Kurulu listesini hazırladık, onu da kabul ettiniz. Hepinize sonsuz teşekkür ederim arkadaşlarım, sağ olun, var olun.” 
 
Yeni Yönetim,Yeni Anlayış
 
Seçim gününün ilk saatlerinde bile nasıl bir yönetim kurulu ile İstanbul’a hizmet edileceği üzerinde çalıştıklarını dile getiren Başkan Çağlar, şöyle konuştu: “Aşık olduğumuz şu güzel şehre hizmet edelim diye Yönetim Kurulu’nu oluşturmaya çalışırken, gerçekten çok zorlandık. İstanbul Boğazı’nın suyunu bir bardağa sığdırmaya çalıştık tabir-i caizse. Yeni bir yönetim ve yeni bir anlayış olsun istedik. Daha farklı bir yönetim ortaya koymak istedik. Sabah 5’te listemizin yüzde 95’i oluşmuştu. Bugün öğlene doğru yüzde 100’ünü tamamladık.”
 
Hepiniz Ayrı Bir Değersiniz
 
Yönetim Kurulu listesinin, eksiksiz olarak tüm meclis tarafından kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çağlar, “Hepiniz ayrı bir değersiniz, sektörlerinizin temsilcilerisiniz. Hakikaten çok zordu bizim için. Odamız’ın İstanbul’la ilgili üstlendiği farklı projeler, farklı kurumlar ve iştirakleri var. Diğer arkadaşlarımızın da bu iştiraklerde görev alması, hizmetlerini oralarda devam ettirmesi için liste hazırladık” dedi. 
 
Üyemizin Sesini Duyacağız
 
Başkan İbrahim Çağlar, İTO’nun yeni yönetiminin önünde yoğun bir çalışma sürecinin olduğunu vurguladığı konuşmasında, İTO’nun 335 bin üyesinin sesini duyacağına vurgu yaptı.“Onların beklentilerine yönelik, üye odaklı çalışma bizim öncelikli hedefimiz olacak. Hükümetimizle, vilayetimizle, büyükşehir belediyemizle, tüm belediyelerimizle, 365 oda ve borsamız ile işbirliği içinde çalışacağız” diye konuşan Başkan Çağlar, yeni yönetimi çok işin beklediğini söyledi.
 
Fikir, iş ve çözüm üreteceğiz
 
Çağlar, yeni İTO yönetiminin İstanbul ve Türkiye için ekonominin her alanında gelişimi amaçladığına dikkat çektiği konuşmasında, fikir üreten, iş üreten, çözüm üreten bir anlayışı hayata geçirmek için emek vereceklerini dile getirdi. 
“Dünya ile ve kendi üyelerimizle mesafeleri kapatan bir yaklaşım içinde olacağız. Hız ve değişimin yararlarından faydalanıp, zararlarını en aza indireceğiz. Sorumlu ve güvenilir bir yaklaşımı, huzurlu bir ortamda, gayretle hayata geçirecek, tarihimize saygı ile geleceğimize güvenle bakacağız” diyen Başkan Çağlar, tek liste ile bu oy oranını kendilerine veren meclis üyelerinin, İstanbul’a hizmet edeceklerini söyledi.
 
Meclis başkanımızı seçeceğiz
 
Yeni İTO Meclisi’nin, 31 Mayıs Cuma günü saat 17.00’da meclis başkanını ve başkanlık divanını seçeceğini belirten Başkan Çağlar, bu konuda sözlerini şöyle sürdürdü: “Cuma günü Meclisimiz, yaşı en büyük olan ağabeyimiz tarafından açılacak. Bu oturumda, Meclis Başkanı’nı ve Meclis Başkanlık Divanı’nı seçeceğiz. 13 Haziran’dan itibaren de rutin Meclis toplantılarımız başlayacak. Gönlümüzü, yüreğimizi fetheden İTO’da bir olarak tek bir yürek olarak hedeflere yürüyeceğiz.”
 
Duanızı eksik etmeyin
 
Başkan Çağlar konuşmasını, “Değerli arkadaşlar, sevgili dostlar, odamızın kıymetli personeli, seçim kurulunun değerli üyeleri hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun, dualarınızı ve desteklerinizi bizden eksik etmeyin” sözleriyle bitirdi.
 
Ticaretle yoğrulan bir ailede yetişti, 7 yaşında çalışmaya başladı1960’da İstanbul Erenköy’de doğan İbrahim Çağlar, baba tarafından aslen Konya-Kadınhanlı.Kökleri müteşebbis bir aileye dayanan Çağlar’ın anne tarafından dedesi Hasan Şevki Efendi, Cumhuriyet öncesi 2. Abdülhamid Han döneminde Hazine-i Humayun’da görev yaptı. (Çağlar’ın tesbih merakı ve koleksiyonu kendisine dedesinden yadigar kaldı.) Cumhuriyet sonrası ise genç Türkiye’nin ilk milli kolonya fabrikasını kurdu. 
 
Babası Cenap Çağlar, okul sonrasında iplik ticareti ve müteahhitlikle ilgilendi. Ticaretle yoğrulan bir ailede yetişen İbrahim Çağlar, 7 yaşından itibaren yazları kendi isteğiyle eniştesinin yanında çalışmaya başladı. İlkokuldan sonra Güneş Koleji’nde eğitim gören Çağlar, gönlünde yatan aslanın peşinden giderek Ticaret Lisesi’ne kayıt oldu. 1977 yılında liseden mezun olan Çağlar, ilk şirketi Nurtop A.Ş.’yi kurarak iş hayatına atıldı. 
 
Aktif sosyal hayat
 
18 yaşında başladığı ticaret hayatını bugün tekstil, enerji, inşaat ve telekomünikasyon sektörlerinde yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarıyla devam ettiren Çağlar, sosyal hayatta, çeşitli vakıflarda aldığı görevlerle de ön plana çıktı. Çağlar, TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, TEPAV Mütevelli Heyeti Üyeliği, Darülaceze Mütevelli Heyeti Üyeliği, Marmara Grubu Vakfı Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Mütevelli Heyet ve Akademik Konsey Üyeliği görevlerinde bulundu. Vakıfların dışında AK Parti ve MÜSİAD Kurucu Üyesi olan Çağlar, 2004-2010 yılları arasında TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyeliği ve aynı tarihlerde TSE Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2006-2012 yılları arasında DEİK Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2003-2006  arasında da İTHİB Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüttü. 
 
İTO’da 1999’da Meclis üyeliği ile göreve başlayan Çağlar, 2004-2009 yılları arasında İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu. 2009 yılından bugüne kadar da İTO Meclis Başkanlığı görevini yürüttü. Çağlar, aynı zamanda Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı.
 
Kurucumuz Sultan 2. Abdülhamit’in mirasına sahip çıkacağız
 
BAŞKAN İbrahim Çağlar, İTO’nun ilk temellerini atan Sultan 2. Abdülhamit Han’ı da rahmetle anarak, “Odamızı kuran ve bizlere emanet eden Sultan 2. Abdülhamit Han ileriye dönük vizyonu ile tüccarları bir araya getirdi. Dehasının en büyük göstergelerinden biri olarak Odamız’ı kurdu, biz ticaret erbaplarına miras bıraktı” dedi. Sultan 2. Abdülhamit’in, “Padişah olmasaydım, tüccar olurdum” sözünü hatırlatan Çağlar, “Onun mirasına sahip çıkmak, bizim boynumuzun borcu” dedi. 335 bin üyemizin sesini duyma zamanı“Önümüzde bizi bekleyen yoğun bir çalışma süreci var. 335 bin üyemizin sesini  duyarak, onları hissederek, onların beklentilerine yönelik, üye odaklı çalışma bizim ilk hedefimiz olacak.”
 
‘Bir’ olarak geldik, ‘biz’ olduk
 
“Hepimizin başarısı ve hepimizin emeği ile bugün buradayız. Beni Başkanlığa, arkadaşlarımızı Yönetim Kurulu’na, TOBB Delegeliği’ne ve Disiplin Kurulu’na seçtiniz. Ticaret Odamızın Meclisi’ne ‘bir’ olarak geldik, ‘biz’ olduk.”
 
Fatih Sultan Mehmet’in yolundan ilerlemek boynumuzun borcu
 
BAŞKAN Çağlar, İTO başkanlık seçimlerinin İstanbul’un fethi ile aynı güne rastlamasının ayrı bir önem taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi: “29 Mayıs, İstanbul’un fethinin 560’ıncı yılı. Bizim seçimimizin aynı güne rastlaması gerçekten beni heyecanlandırıyor ve duygulandırıyor. Fetih, yapısı itibari ile düşündüğümüzde; zorluklardan yılmamak, hedefe ulaşmak için çareler üretmektir ve sonunda amaca ulaşmış olmaktır. Bu inançla Fatih Sultan Mehmet Han, gemilerin karadan yürütüleceğini söylerken ‘İmkânın sınırını görmek için, imkânsızı denemek lazımdır’ demiştir.” “Fatih Sultan Mehmet, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük girişimcisidir” diyen İbrahim Çağlar, “Fatih Sultan Mehmet Han; genç, cesur, meydan okuyucu ve değişimciydi. Yüzyıllar sonra onun bu özelliklerini hayata geçirmek, burada yönetim demeden meclis demeden, 248 arkadaşımızın boynunun borcudur” şeklinde konuştu.
 
Meclis Üyelerinin Seçim Heyecanı
 
22 Mayıs 2013’te yapılan Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri ile oluşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) 19. Dönem Meclisi, Oda’nın dört yıl görev yapacak     yeni yönetimini      belirlemek için bir araya gelerek oy kullandı.
 
Devir teslimde duygusal dakikalar
 
İbrahim Çağlar İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini eski başkan Murat Yalçıntaş’tan devralırken duygusal anlar yaşandı. İSTANBUL Ticaret Odası Yönetim Kurulu’nda devir teslim töreni, 18. dönemin son yönetim kurulu toplantısında gerçekleştirildi.
 
2005 yılından bu yana geçen 8 yıldır İTO Yönetim Kurulu’na başkanlık eden Dr. Murat Yalçıntaş, görevini yeni başkan İbrahim Çağlar’a devretti. Toplantıda 29 Mayıs’ta seçilen yeni yönetim kurulu üyeleri de eski yönetim kurulu üyelerine eşlik etti.
 
İstanbul Ticaret Odası Genel Sekteri Dr. Cengiz Ersun’un da katıldığı toplantıda duygu dolu anlar yaşandı.Her iki başkanın da duygu dolu konuşmalarına sahne olan toplantı sonrasında, eski ve yeni başkan makam odasında birbirlerine sarılarak dostluk mesajı verdi. Başkan Çağlar, selefi Murat Yalçıntaş’ı arabasına kadar geçirdi ve otomobili hareket edene kadar yanından ayrılmadı.
 
Yalçıntaş: Hizmet bayrağını çok daha ileriye götürecekler
 
2005 yılından bu yana İTO’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yerine getiren Murat Yalçıntaş, seçimlerin İTO’ya yakışan bir vakurlukta gerçekleştirildiğini dile getirdi. Yalçıntaş, “Bizler, bu bayrağı bugüne kadar taşıdık, arkadaşlarımıza devrettik. İnanıyorum ki; bu dönem görev alan arkadaşlarımız, bu hizmet bayrağını çok daha ilerilere götüreceklerdir” yorumunda bulundu.
 
Yeni makanda ilk poz- İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Murat Yalçıntaş’tan devralan İbrahim Çağlar, yeni makamına geçti. İTO Yönetim Kurulu Başkanlık koltuğundaki ilk fotoğrafında Çağlar’a Murat Yalçıntaş’ın yanı sıra, yeni ve eski yönetim kurulu üyelerinden bazıları da eşlik etti.  
 
Yalçıntaş kapıya kadar uğurlandı -Yapılan devir teslim töreninin ardından İbrahim Çağlar, selefi Murat Yalçıntaş’ı İTO’nun bahçe kapısına kadar yolcu etti. 
 
 
Çağlar’ın hedefleri
 
Hükümetimizle, vilayetimizle, büyükşehir ve diğer belediyelerle, 365 Oda ve Borsamızla işbirliği içinde çalışacağız.
 
İstanbul ve Türkiye için; ekonominin her alanında gelişimi sağlamak için fikir üreten, iş üreten, çözüm üreten bir anlayışı hayata geçirmek için emek vereceğiz.
 
Dünyayla ve kendi üyelerimizle mesafeleri kapatan bir yaklaşım içinde olacağız.
 
Hız ve değişimin faydalarından yararlanıp, zararlarını en aza indireceğiz. 
 
Sorumlu ve güvenilir bir yaklaşımla ve  ortak gayretlerle huzurlu bir ortamı hayata geçireceğiz.
 
Tarihimize saygıyla, geleceğimize güvenle bakacağız.
 
 
Eski ve yeni yönetimin temsilcileri bir aradaydı
 
İstanbul Ticaret Odası’nın 18’inci döneminin son Yönetim Kurulu toplantısına, yeni Başkan İbrahim Çağlar ve yeni Yönetim Kurulu’nu temsil eden bazı üyeler katıldı. İTO Genel Sekreteri Dr. Cengiz Ersun’un da hazır bulunduğu toplantıya, iki başkanın duygu dolu ifadeleri damga vurdu. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulan toplantıda, hatıra fotoğrafları da çektirildi. 
 
Seçim fotoromanı Meclis’te seçim köşesi - 13.00-17.00 saatleri arasında yapılan seçimler için İTO Meclis Salonu’nda özel olarak seçim köşesi hazırlandı. Seçimde; Yönetim Kurulu Başkanı ile 11 asil, 11 yedek Yönetim Kurulu Üyesi; 6 asil 6 yedek Disiplin Kurulu Üyesi ve TOBB Genel Kurulu 30 asil 30 yedek üyesi için 3 ayrı sandık ve 3 ayrı seçim kabini kuruldu.
 
Sandık kontrolü- Çağlar, seçim başlamadan önce sandıkları kontrol etti. Kontrolün ardından sandıklar tekrar kilitlenerek oy verme işlemi başladı. Meclis üyeleri sandıkların başında uzun kuyruklar oluşturarak oy verme sırasının kendilerine gelmesini bekledi. Sırası gelen meclis üyeleri 3 ayrı sandıkta oylarını kullandı.
 
Halef ve selef bir arada - Huzur ortamında geçen oy verme işlemi sırasında İbrahim Çağlar ve Murat Yalçıntaş, seçim görevlilerinden bilgi aldı. Çağlar ve Yalçıntaş’ın oy kullanırken neşeli tavırları göze çarptı. İki başkanın İTO’nun yeni kurumsal rengi turkuvaz kravatları dikkat çekti. 
 
Lezzetli seçim
 
Oy kullanma işlemi renkli ve ayrıca salona gelen baklava ile lezzetli görüntülere sahne oldu. İTO yazısının bulunduğu bir tepki baklava, oyunu kullanan meclis üyelerine ikram edildi.
 
Kameralara poz
 
İbrahim Çağlar ve ekibi, Murat Yalçıntaş ile birlikte oy sandıklarının başında kameralara poz verdi. 18. Dönem Meclisi Başkanlık Divanı’nda Katip Üye olan Öznur Değirmenci, yeni yönetim kuruluna giren tek kadın üye oldu.
 
 
Seçimin konukları da vardı. Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Başkanı Dr. Akkan Suver ve sinema sanatçısı Tamer Yiğit Yönetim Kurulu Başkanlık seçimini ilgiyle izledi.Saatler 17.00’ı gösterdiğinde oy sandıkları açılarak, oy pusulaları seçim görevlileri tarafından sayılmaya başlandı. Oy sayım işlemini Çağlar ve Yalçıntaş, ön sıradaki koltuklarda birlikte oturarak takip etti.
 
Fethin Yıldönümünde Seçim: 216 oyla İTO’nun 22. Yönetim Kurulu Başkanı seçilen İbrahim Çağlar, meclis üyelerinin alkışlarıyla kürsüye çıkarak İTO Yönetim Kurulu Başkanı olarak ilk konuşmasını yaptı. Yönetim Kurulu Başkanlık seçiminin, İstanbul’un fethi olan 29 Mayıs ile aynı güne rastlamasından duyduğu heyecanı dile getiren İbrahim Çağlar, hedeflerini ve vizyonunu meclis üyeleri ile paylaştı.
 
Kürsüde ilk fotoğraf- İTO’nun 22’nci Başkanı İbrahim Çağlar ve Yönetim Kurulu üyeleri meclis üyelerinin kutlamalarını kabul etti. Çağlar ve ekibini kutlayanlar arasında 18. Dönem Yönetim Kurulu üyeleri de bulunuyordu.
 
İTO’nun 131 yılda 22’nci başkanı 335 bin üyesi ile dünyanın beş büyük ticaret odasından biri olan İstanbul Ticaret Odası (İTO), 22’nci başkanını seçti. 1882 yılında Osmanlı’nın ilk yerli ticaret odası olarak kurulan İTO’nun aynı yıl Aristakes Azaryan Efendi ile başlayan başkanları şöyle:
 
1. Aristakes Azaryan Efendi 
2. Basmacızade Ferit Bey
3. Bedros Azaryan Efendi 
4. Mehmet Abut 
5. Hamdi Bey
6. Habibzade Ziya Bey
7. Necip Serdengeçti
8. Murat Furtun
9. Nuri Kozikoğlu 
10. Mithat Nemli 
11. Sait İbrahim Esi
12. Behçet Osmanağaoğlu 
13. Celal Umur 
14. Emir Sencer
15. Nuh Kuşçulu
16. Niyazi Adıgüzel
17. Yalım Erez 
18. Atalay Şahinoğlu
19. Hamdi Tombak
20. Mehmet Yıldırım
21. Murat Yalçıntaş 
22. İbrahim Çağlar 
 
Paylaş Tweet Paylaş
1779 kez okundu
HABERLER
Avrasya’nın Tek Kalite Kontrol Fuarı Kalite’24 Fuarı Geliyor!
09-12 Ekim 2024 tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan "13. Kontrol, Otomotiv, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Test Ekipmanları, Metroloji ve Endüstriyel Yaz DEVAMI...
Dünyanın Önde Gelen İhtisas Fuarları Wire 2024 ve Tube 2024 15 - 19 Nisan 2024 Tarihinde Kapılarını Açacak
İklim değişikliğinden kaynak kıtlığına, enerji geçişinden fiber optik yayılmaya kadar – çözüm bekleyen pek çok zorluk var. Bu çözümler sadece te DEVAMI...
EFSİAD Genel Üye Toplantısını Gerçekleştirdi
5 Ocak 2024 tarihinde Crowne Plaza Oteli Kurtköy Pendik-İstanbul ‘da yoğun üye katılımıyla EFSİAD bir araya geldi. “Geleceğin yakıtı hidrojen ve Endüstriyel fırınlarda Kul DEVAMI...
TOS+H Expo 2024 – 5. Türk İş Güvenliği ve Sağlığı İhtisas Fuarı – „İstanbul Sanayi Odası“ ile Başarılı İşbirliği Devam Ediyor
Başarılı geçen TOS+H Expo 2022’nin ardından Messe Düsseldorf ile yerel ortakları Tezulaş Fuar ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) başarıya giden yolda ilerlemeye devam ediyor.   & DEVAMI...
EUROGUSS 2024 Fuarı için Ücretsiz Bilet
Prestij Yayıncılık (Metal Dünyası Degisi & Kalıp Dünyası Dergisi) aracılığı ile aşağıdaki kodu kullanarak ücretsiz olarak EUROGUSS 2024 için fuar biletini alabilirsiniz.&nb DEVAMI...
Efsiad Endüstriyel Fırın İmalatçıları ve İş Adamları Derneği Olagan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi
4. Olağan genel kurulunu 21 Haziran 2023 günü 41 üyenin katılımı ile gerçekleşti.    Genel kurulda üyelerin katılım sayısı oluştuktan sonra divan heyeti se&cce DEVAMI...
İnci Holding, Bu Yıl da Üç Şirketiyle Türkiye’nin İhracat Devleri Arasında Yer Aldı
İnci Holding, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2022’ araştırmasında üç işti DEVAMI...
KSO’dan ‘doğal afetler’ temalı ‘Tasarım Yarışması’
Kocaeli Sanayi Odası Mesleki Eğitim Komisyonu organizasyonunda, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tekyaz firması işbirliği ile ‘Doğal Afetler’ temalı ‘Meslek DEVAMI...
Bomaksan, Güneydoğu Asya’da Etkinliğini Artıracak Endonezya, Malezya ve Yeni Zelanda’ya Satış Yapacak
Bomaksan, özellikle demir çelik ve metal işleme gibi sektörler açısından dünyanın en büyük pazarlarından biri olan Güneydoğu Asya’da etkinliğini artır DEVAMI...
Bomaksan 2022’de Ekibini 2 Katına Çıkardı Yeni Dönemde İstihdam Oranını Yüzde 50 Arttıracak
HVAC sektöründe sistem tasarımından uygulamaya, satış sonrası servisten bakım hizmetlerine kadar tüm süreçleri kapsayan çözümler sunan Bomaksan, 2023 yılı DEVAMI...
Bakım İstanbul Sempozyumu, Bakımcılar Konuşuyor!
Endüstriyel bakım konusunda Türkiye’deki tüm tesis ve fabrikaların lider iş platformu Bakım İstanbul,. Türkiye endüstrisinin daha verimli ve daha rekabetçi DEVAMI...
SEYAD 2022 Yılı Mali Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Alanında ilk ve tek olma özelliğiyle sektörel yayıncılık alanında faaliyet gösteren firmaları tek bir çatı altında toplayan Sektörel Yayıncılar Derneği’nin (SEYAD) 2 DEVAMI...
Endüstriyel Üreticiler, Gaz Arıtma Sistemleriyle Sürdürülebilir Dünya İnşa Ediyor
Endüstriyel sanayi üretimleri sırasında salınan kirli gazlar, insan sağlığına zarar verirken, iklim krizini de tetikliyor. Zararlı gaz salımının önüne geçmek için g DEVAMI...
Sanayide Kadın Eli Projesi ile Kaymet’te İstihdama Kazandırılan Kadın Çalışanlar Sertifikalarını Aldı
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde yürütülen ‘Sanayide Kadın Eli’ projesi kapsamında medikal, savunma sanayi, makine, ziraat aletleri ve mobily DEVAMI...
Şişecam 2022 Yılında Net Satışlarını 95,3 Milyar Tl Seviyesine Yükseltti
Kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasını taşıyan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli kalkınma hamlelerinden biri olan Şişecam, sürdürülebilir değer DEVAMI...
Sektör Öncüsü Sistem Alüminyum’dan 60’tan Fazla Ülkeye İhracat
Mimari alandaki estetik ve yüksek performanslı çözümlerinin yanı sıra otomotivden beyaz eşyaya, denizcilikten havacılığa kadar birçok sektöre özel ç&oum DEVAMI...
Bomaksan, TÜBİTAK Destekli 2 Projesiyle İthal Edilen Ürünleri Yerlileştiriyor
Ar-Ge projeleriyle alanında TÜBİTAK’tan destek alan ilk marka olan Bomaksan, HVAC sektöründe endüstri 4.0 ile hızla değişen teknolojiyi yerlileştiriyor. Bomaksan TÜBİT DEVAMI...
Bomaksan EuroBLECH’te Yoğun İlgiyle Karşılandı: 5 Yeni Ülkeden Partnerlik Talebi İle Döndü
Uluslararası Sac İşleme Teknolojileri Fuarı EuroBLECH, Mac-Brooks Exhibitions tarafından Almanya’nın Hannover kentinde 25 – 28 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti.  Türk DEVAMI...
Yeni Bir Şirket Etkinliği Arayışı İçin Corn Maze İstanbul!
Sami Bey, Corn Maze (Mısır Labirenti) Etkinliğinden ve bu etkinlik fikrinin oluşum sürecinden bahsedebilir misiniz? Son yıllarda tüm dünyada turizm ve tarım alanlarında DEVAMI...
“Gerçek Bir Dünya Lideri Ticaret Fuarı”
ALÜMİNYUM 2022, 27 Eylül’de Düsseldorf’ta başlayacak. Ve nihayet alüminyum endüstrisinin ve uygulama endüstrilerinin uzun zamandır beklenen ve uluslararası DEVAMI...
Bomaksan Tasarrufu Önceliğine Alıyor ALVER ile Bakım ve Filtre Maliyetlerini Azaltıyor
Yerli üretici Bomaksan, sistemlerini geliştirirken yüksek enerji verimliliğini önceliğine alıyor.  ALVER serisi hava kuleleriyle; kaynağından emişin mümkün olmadığı vey DEVAMI...
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM