E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
TİAD'dan Mesleki Eğitimi Geliştirmeye Yönelik Çalışmalar

Makina teknolojisi alanının endüstriyel kalıp dalında nitelikli işgücü ihtiyacını karşılayabilmek adına TİAD ve Haydarpaşa Teknik ve Endüstri  Meslek Lisesi arasında 7 Haziran 2012 tarihinde “İşbirliği Protokolü” imzalandı. İşbirliği sayesinde sektör ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak ortaöğretim düzeyinde nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması öngörülüyor.

 

Lisenin konferans salonununda gerçekleşen imza töreni açılış konuşmalarında eski mezunlardan Yıldız Kalıp A.Ş. yetkilisi Rıza Aşkar ve Uçak Plastik Kalıp Metal İthalat İhracat San. ve Tic. A.Ş. Fabrika Müdürü Hasan Dönmez söz aldı. Aşkar ve Dönmez, Haydarpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti, meslek hayatına olan katkılarını ve TİAD ile yapılan işbirliğine olan inançlarını dile getirdiler. 
 
Haydarpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Aytaç’ın  sunumu ile devam eden açılış konuşmasında Aytaç, meslek liselerinin sanayicilere bırakılması gerektiğini vurgulayarak, geçmişte ilk olarak ilaç sanayi ile işbirliği yaptıklarını belirtti.  Aytaç, gerek sanayi sektörlerinin  kendisiyle, gerek sektörde faaliyet gösteren münferit firmalar ile  işbirliği yapmaktan memnun olduklarını dile getirdi. 
 
Yetişmiş Eleman İhtiyacı Her Gün Artıyor
 
TİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Müh. Erdal Gamsız’ında katıldığı törende Gamsız, takım tezgahlarının sanayi sektörleri için önemini vurgulayan bir  konuşma gerçekleştirdi. Gamsız, “Takım tezgahları sanayinin tüm sektörlerinde kullanılan temel üretim makinalarıdır. Takım tezgahları ile bağlantılı olmayan hiçbir sektör yoktur. Başta otomotiv olmak üzere, makina ve makina yan sanayi, kalıpçılık, döküm-dövme, savunma-havacılık, tıp, tarım makinaları, inşaat sanayi, tekstil sanayi, ayakkabıcılık ve benzeri tüm sanayi sektörlerinde takım tezgahları üretimin temel direğidir. Bir ülkede takım tezgahları kullanım oranı ne kadar fazla ise o ülkede sanayileşme o oranda yükseliyor. Türkiye, bu anlamda gerçekten çok iyi bir noktaya geldi. Bugün Türkiye’de her türlü kalıbı üretebiliyoruz ama sektördeki nitelikli eleman sıkıntısı devam ediyor. Sektörde nitelikli eleman yetişmesi çok zaman alıyor. Sanayi hızla büyürken yetişmiş eleman ihtiyacı da her gün artıyor. Bu açıdan yetişmiş eleman sıkıntısı firmaların kapasitelerini artırmalarında en büyük engellerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Takım tezgahı kullanımının yaygınlaşmasında ve gelişmiş teknolojilerin kullanılmasında teknik ve endüstri meslek liselerinin önemi büyüktür. Bugün imzaladığımız protokolün ülkemiz sanayisinin nitelikli eleman sorununu çözmeye büyük katkısı olacaktır” dedi.
 
Sektörel Eğitim Geliştirilmeli
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mesleki Teknik Atama Bölümü Şube Müdürü Erol Demir’in konuşmasıyla son bulan açılış konuşmalarında. Demir, eğitimin bir kamu görevi olduğunu ve sektörel eğitimin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Sanayicileri mesleki eğitimde söz sahibi yapmak istediklerini dile getiren Demir, dört farklı Bakanlık bünyesinde mesleki eğitime dönük yeni stratejiler geliştirdiklerini ifade etti gelişmedir” dedi.
 
Yaklaşık yüz kişinin huzurunda imzalanan protokolde, imza töreni, TİAD Yönetim Kurulu ve TİAD üyeleri ile Haydarpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinin, mezun ve öğrencilerinin yanı sıra,  çevre okulların yöneticilerinin, diğer sanayi sektör temsilcilerinin ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşti.  İmza töreninin ardından tüm davetliler bahçedeki kokteyl alanında buluştu. Etkinlik, protokolün tüm taraflar için olumlu sonuçlar yaratacağına dair karşılıklı temennilerin sunulmasının ardından sona erdi.
 

 

Paylaş Tweet Paylaş
490 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM