E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Daimler Truck Üst Düzey Yöneticileri Sarıgözoğlu Aksaray Tesislerinde

Aksaray ilindeki ikinci yatırımı olan montaj fabrikasını bu yılın başında devreye alan Sarıgözoğlu A.Ş.’nin, Aksaray’daki tesislerini Daimler’in üst düzey yöneticileri geçtiğimiz günlerde ziyaret etti. Mercedes Tedarikçi ve Network Yöneticisi Patrick Burghardt, Yan Sanayi Yöneticilerinden Seyfi Özot, Mustafa Karaman ve ekibinin de aralarında bulunduğu heyet, robotlu otomasyon sistemi ile çalışan kamyon kapı ve montaj hattında incelemelerde bulundu. Geleneksel yöntemlerin dışına çıkılarak 9 robotlu otomasyon sistemi ile kurulan bu hattın içinde yer alan punta kaynak, kenetleme, sealer çekme, indüksiyon robotları PLC sistemi ile haberleşme sağlayarak kapı, kabin, şasi parçalarını el değmeden optimum sürede üretebiliyor. 

 

Gölcük’te Kurulacak Tesis İnşaatına Başlandı
Ford Otosan’a yakın bir mesafede Kocaeli Gölcük Yeniköy’de fabrika kurmaya hazırlanan Sarıgözoğlu A.Ş. bu yeni yatırımının inşaatını bu yılın sonunda bitirmeyi ve 2023’ün ilk çeyreğinde ise devreye almaya hedefliyor. İlk etapta 15 milyon Euro’luk yatırım yapılacak olan bu tesiste, pres operasyonları ile şekillenmiş olan parçaların son montajını yaparak, Ford’un yeni model araçları ve elektrikli araçların girdilerini üretecek.

 

Ford’un Altın Yıldız Ödülü’nü İkinci Kez Aldı
Dünya otomotiv devlerine hizmet veren Sarıgözoğlu A.Ş. başarı dolu 65 yıllık tarihine bir yenisini daha ekledi. Pandemi döneminde tedarik zincirindeki problemlerin yoğun şekilde hissedilmesine rağmen üstün bir başarı göstererek Ford Otosan tarafından yılın imalatçısı ödülü olan Altın Yıldız ödülüne layık görülen Sarıgözoğlu, bu ödülü ikinci kez almanın gururunu yaşadı. 

Hidrojen Yakıtlı Araçlara Parça Üretecek
Başlangıçta İzmir ve Manisa’da bölgesel müşterilere tedarik hizmetinde bulunurken, 2000’li yılların başından itibaren ulusal ve global olma yolunda önemli adımlar atan Sarıgözoğlu, bunun sonucu olarak bugün Ford, Tofaş, Renault, Mercedes, BMW, Bosch, MAN, Porsche, Bentley, Jaguar, Audi, Volkswagen gibi dünya devlerine hizmet verir hale geldi. Firma, bu markaların portföyündeki bütün araçların kabin, kaput, bagaj, tavan, kapı, şasi çamurluk gibi tüm sac aksamlarının kalıplarını yapıyor ve sac parçalarını üretiyor.

 

Otomotiv sektörüne kalıp ve pres metal konusunda yan sanayi hizmeti veren Sarıgözoğlu, yeni nesil teknolojiler konusunda da çalışmalarına ara vermiyor. Türkiye otomotiv tedarik sanayinin kabuğunu kırdığını dile getiren Sarıgözoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu, “Otomotiv sektörü yeni nesil teknolojilerin kullanıldığı, çevreci, elektrikli araçların üretildiği bir döneme girdi. Hidrojenli araçlar dünyada deneme sürüşlerine başladı. Değişik markalar farklı partnerlerle bu işi yürütüyorlar. Hidrojenin otomotivde kullanım sahası bulacağı kesin. Binek ya da hafif ticari araçlarda elektrikli motor teknolojisi belli performansa ulaştı. Ama ağır ticari araçların isteği gücü şu an için bu teknoloji ile karşılamak mümkün değil. Burada alternatif yakıt olarak hidrojen karşımıza çıkıyor. Ağır ticari vasıtalarda hidrojen yakıtı kullanılması konusunda sektör büyük mesafe katetti. Hem çevreci, hem de tedarik maliyeti düşük. Ar-Ge merkezimizde hidrojen yakıtlı araçlarda kullanılacak parçaların prototiplerini, ön serilerini üretmeye başladık. Partnerimiz ile seri üretime geçmek için ön anlaşmayı da yaptık. Yine özellikle Biz de Sarıgözoğlu olarak hem elektrikli araçlarda, hem de hidrojen yakıtlı ağır ticari araçların üretiminde stratejik bir ortak konumundayız” diye konuştu.

Paylaş Tweet Paylaş
2063 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM