E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Yeni Nesil Kesici Takımlarımızla Kalıpçılık Sektöründe Daha İddialıyız

Karcan Kesici Takım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Eskişehir’de, karbür kesici takımlar üretmek üzere, 1996 yılında kurulmuş ve Türkiye’nin ilk kesici takım üreticisi olarak faaliyetlerine başlamıştır. Üretimde kullandığı son teknoloji ürünü 5 ve 6 eksenli CNC makinelerini işletmeye alarak müşterilerine “limitsiz takım” seçeneklerinin kapısını açmıştır. Gelişen CNC ölçüm tekniklerini de bünyesine alan Karcan; lojistik alanında iyi bir sevkiyat sisteminin oluşturulmasının da etkisiyle bileme hizmetlerini de üst segmente taşıyarak ürün ve hizmet sektörlerindeki iki uzmanlık alanını birleştirmiş ve müşterilerine takımın orijinalliğini korunması ve bileme öncesi hassasiyetin tekrar yakalanması amacıyla “Geri Dönüşüm” hizmetini de vermeye başlamıştır.  Firma, 2011 yılında havacılık Eskişehir Havacılık Kümesine girmiş ve aktif rol almıştır. Yine 2011 yılında otomotiv sektörünün küresel aktörlerinden biri olan Delphi Diesel System’in önemli tedarikçilerinden biri haline gelmiş, 2014 yılında ise Bosch Global’in takım tedarikçisi olarak iş birliklerini artırmıştır. Firmamızın vizyonu, kesici takım üretiminde mükemmele ulaşmak, ulusal alanda yakaladığımız başarıyı uluslararası alana da yayarak sektöründe global ve lider bir kuruluş olmaktır.

 

Kalıpçılık endüstrisi sanayiye katkı açısından bakıldığında oldukça önemli bir endüstridir. Yeni bir ürünün tasarlanıp üretilmesinde kalıp teknolojisinin oldukça yüksek bir etkisi vardır. Kalıp sektörü birçok sanayi koluna etki ettiği için çok çeşitli malzemeler kullanılmakta ve yüksek teknolojiye sahip üretim süreçleri de daha iyi malzemeler elde edebilmek için değişmektedir. Bu durum, kalıp endüstrisine sadece standart değil özel takımların da yapılması gerektiğini göstermektedir. Karcan Kesici Takım olarak, işlemesi zor malzemelerin de kullanıldığı kalıp endüstrisine, yüksek kaliteye sahip takımlarımızla hizmet vermekteyiz. 

 

Kalıpçılık sektörü özelinde eski nesil yağ çeliği deilen malzemeler kullanımdan kalkmaya başlamıştır. Söz konusu malzeme yerine ön sertleştirme yapılmış 2714, Toolox 23-33-34, duplex, 2083 gibi sertliği yüksek malzemeler kullanılmaya başlanmıştır. Bu sayede kalıpçılık sektöründe bulunan firmalar malzemeyi alıp işleyip tekrar ısıl işleme göndermek yerine ısıl işlemli alıp maliyeti azaltarak tek basamakta üretim sürecinini sonlandırmaktadırlar. Isıl işlemin üretim sürecinden çıkarılmasıyla da maliyet etkin bir üretim yöntemi elde edilmektedir. Firmaların maliyet etkin üretim için ön sertleştirilmiş ve sertliği daha yüksek malzemelere geçilmesi, söz konusu malzemeleri işlemek için daha iyi CNC teknolojileri, daha iyi tutucular ve daha iyi kesici takımların kullanılmasını da zorunlu kılmıştır. 

 

Firmamız kendi sektöründe bakanlık onaylı Ar-Ge merkezine sahip tek şirkettir. Güçlü Ar-Ge ve alt yapısıyla Karcan, kalıp sektörü için gerekli ve değişen üretim süreçleri ile farklılaşan malzeme özelliklerine yönelik yüksek kaliteye sahip özel takımları hızlıca üretebilmektedir. Yaptığımız Ar-Ge çalışmalarıyla birlikte en ekonomik serilerimizi (düz, köşe radüs, küre freze) dahi 55 HRC sertliğindeki malzemeyi işleyecek konuma getirmeyi sağlamakla birlikte yüksek teknolojili ultra-bite (150, 153, 250) serilerimiz üzerinde de çalışma yaparak, bu seride yer alan takımlarımızın da 63 HRC sertliğine kadar olan malzemeleri işlemesini sağladık. Ayrıca, yine yapılan ar-ge çalışmalarıyla birlikte 63 Rockwel sertliğe kadar çalışan 112,203 ve 114 serisi takımlarımızın 73 HRC sertliğe kadar malzeme işleyebilen plus serilerini (112+, 114+, 203+) üretmeyi başardık. Tüm bunların yanında KARCAN olarak kalıp sektörüne yönelik özel kaplama, hammadde kaliteleri ve köşe yuvarlama süreçleri geliştirdik. Pazarlama anlamında ön plana çıkan pahalı yabancı markaların kaplamalarına kıyasla aynı hatta daha iyi performansa sahip, pazarda mavi kaplama olarak bilinen ve söz konusu markalara karşı yerli tek çözüm olan kaplama da bu çalışmalar sayesinde geliştirildi.

 

Üretimde kullandığımız son teknoloji ürünü olan hassas  5 ve 6 eksenli CNC makinelerimiz, modern ve güçlü ölçüm alt yapmız ve aktif bir Ar-Ge merkezine sahip olmasıyla firmamız, değişen ve gelişen kalıpçılık sektöründe sert malzemelerin işlenebilirliği konusunda yeni nesil serileri ile daha iddalıdır.

Paylaş Tweet Paylaş
2027 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM