E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Türkiye’de Yüzey Doku Mühendisliğinde İlke İmza Atıyor

voestalpine High Performance Metal Türkiye, ülkemizdeki ilk ve tek çelik, ısıl işlem, desen ve PVD kaplama sağlayıcısı konumunu her geçen gün güçlendiriyor. Şirket, Eschmann Textures markasıyla Türkiye kalıpçılık sektörüne desen ve yüzey işlem alanında hizmet verirken, yüksek teknik bilgisi, tecrübesi ve işinde uzman ekibiyle de destek sağlıyor. Desenli yüzeylere enjeksiyon koşullarını iyileştirmeyi ve parça kalitesini artırmayı hedefleyen Eschmann Textures, gerçekleştirdiği seramik kaplama uygulamalarıyla yüzey doku mühendisliğinde Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Otomotiv başta olmak üzere havacılık, beyaz eşya, elektronik, oyuncak gibi plastik enjeksiyon ile üretim yapan tüm sektörlerin yüzey işlem gerektiren parçalarına yüksek bir görsel kalite kazandırıyor.

 

voestalpine High Performance Metal Türkiye; takım çeliği, yüksek hız çeliği ve özel malzemelerin yanı sıra ısıl işlem, desen, PVD kaplama ve katmanlı üretim çözümleri gibi katma değerli hizmetleriyle Türkiye’deki öncü rolünü başarıyla sürdürüyor. Başarısını Ar-Ge, inovatif düşünce, global tecrübe ve bilgiden alan şirketin Eschmann Textures markası, kalıpçılık sektörüne yüzey doku mühendisliğinin gücünü kazandırıyor. Böylece mimari, geometrik, tekstil ve doğal desenlere kadar uzanan geniş seçenekleriyle farklı yüzeyler için en uygun dokuyu geliştiriyor. Metalürji alanındaki yüksek uzmanlık bilgisinin yanı sıra sofistike işçilik ve modern lazer işlemeyi 3D baskı teknolojileri ile birleştiren Eschmann Textures, yüzey işlemleri ile üretilen parçalarda algılanan kaliteyi artırarak, her kullanım alanı için doğru yüzey dokusunu garanti ediyor. 

 

Otomotiv, havacılık, beyaz eşya sektörlerini yüksek kalite ile buluşturuyor
Eschmann Textures markasıyla otomotiv, havacılık, beyaz eşya gibi en yüksek kalitenin hedeflendiği sektörlere sundukları yüzey doku mühendisliği hizmetiyle kalite odaklı katma değer sağladıklarını kaydeden Eschmann Türkiye Ülke Müdürü Atalay Akçadoğan; “Desen prosesinin temel hedefi, ürünün hem görsel hem de dokunduğunuzda kişide oluşan kalite algısını yükseltmek. Biz de bu hedefin izinden giderek yaptığımız yüzey işlemleri ile üretilen parçada algılanan kaliteyi artırıyoruz. Şirketlerin kalıplarına uyguladığımız yüzey işlemleri ile son dokunuşu yaparak fiziksel tahribat, kimyasal dağlama yöntemleri veya lazer uygulamalarıyla kalıpların çekirdek yüzeylerine kadar inebiliyoruz. Enjeksiyon koşullarını iyileştiren ve kalıp yüzeyinde malzeme akış performansını artıran farklı seramik bazlı kaplama yöntemleriyle de parça kalitesini en yüksek noktaya ulaştırıyoruz. Desenli yüzeylere enjeksiyon koşullarını iyileştirme ve parça kalitesini artırmak amaçlı seramik kaplamaların uygulanmasında Türkiye’de tek olduğumuzu söyleyebiliriz. G-coat ve Ceramat olarak adlandırdığımız bu kaplamalar, şu an için enjeksiyon etkilerinden dolayı sorun yaşanan parçalara çözüm olarak uygulansa da ilerde tüm desenli yüzeylerin değişilmez bir parçası olacak diyebiliriz. Ayrıca Eschmann Textures olarak Türkiye’de sürekli ilerleyen plastik sektörüne değer katmayı ve bu gelişimi daha da hızlandırmayı istiyoruz. Eschmann Textures bünyesindeki tüm Ar-Ge çalışmalarını Türkiye sanayisi ile buluşturmak, global gelişmelerin gerisinde kalmadan trendleri yakından takip etmek ve sunmak da temel hedeflerimiz arasındaki yer alıyor” dedi.

 

Türkiye’de yüzey doku mühendisliği alanına liderlik etmeyi hedefliyor
voestalpine High Performance Metal Türkiye olarak grubun geniş global hizmet ağının Eschmann Textures markasının başarısını artırdığını belirten Atalay Akçadoğan sözlerine şöyle devam etti; “Örneğin, otomotiv sektörüne hizmet verebilmek için çok güçlü bir global hizmet ağına sahip olunması gerekiyor. Bizim için de otomotiv sektörü ilk sırada yer alıyor. Şöyle ki otomotiv sektöründe bir aracın farklı lokasyonlarda üretilen tüm parçalarının birleştirildiğinde birbiriyle uyumlu bir görüntü oluşturması oldukça kritik. Biz bu uyumu harmony olarak adlandırıyoruz. Tüm parçalar aynı ahenk içinde… Eschmann Textures sayesinde parçaların desen süreçleri farklı ülkelerdeki Eschmann Textures tesislerinde desenlenmiş olsa bile bu uyumu garanti ediyoruz. Çünkü tüm tesislerimizde aynı kalite kontrol mekanizmalarını işletip aynı seviyede teknik kalite sunuyoruz. Türkiye’de üretimi yapılan araçlar için yüksek oranda kimyasal desen uygulamaları ile hizmet veriyoruz. Sayısı ülkemizde de giderek artan elektrikli araçların iç tasarımları ve buna bağlı plastik parçalardaki desen ihtiyaçlarını, geometrik lazer desen uygulamalarımızla karşılıyoruz. Yoğun olarak elektrikli araç üretimi yapan Avrupa ülkeleri gibi ülkemizde de trendin bu yöne kayacağını ve lazer desenlerin yeni normal haline dönüşeceğini ön görünüyoruz. Bu gelişim içerisinde global ağımızdaki tüm bilgi ve tecrübeyi Türkiye’ye kazandırarak yüzey doku mühendisliği alanına liderlik etmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Buderus, Böhler, Uddeholm ve eifeler gibi sektöründe lider markalarla aynı çatı altında olmamızın bizi sektörde çok daha ileri bir noktaya ulaştırdığını söyleyebiliriz. Her zaman en yüksek kalitede üretim yapmayı ve en iyilerle çalışarak müşterilerimize değer katmayı hedefliyoruz. Bu noktada pazarda en çok payı alan bir marka olarak konumlanıyoruz.” 

 

Yüzey işleme alanında dünyanın önde gelen tedarikçilerinden 
Yüzey doku mühendisliğinde çeşitli uygulamaların yön verdiği yeni trendlerin yanı sıra ürün ve tasarımların giderek daha fazla özelleştirilmesinin, tasarım uzmanlığı ve teknolojileri açısından yeni zorlukları beraberinde getirdiğini söyleyen Atalay Akçadoğan; “Bu zorluklara karşı yenilikçilik, tutku ve bağlılık felsefemizle yol alıyoruz. Teknoloji ve tasarım noktasındaki üstünlüklerimiz bizi hem otomotiv sektöründe hem de tüketici ürünleri pazarındaki yüzey işleme alanında dünyanın önde gelen tedarikçilerinden biri haline getiriyor. Türkiye’de kimyasal desen uygulamalarının yanı sıra giderek daha çok talep gören lazer desen uygulamalarına yönelik yatırımlarımız ve Ar-Ge çalışmalarımız ışığında global gelişmeleri yakından takip ediyoruz. En yeni trendleri ve sınır tanımayan tasarımlarımızı sanayi sektörüyle buluşturarak sektörde öncü adımlar atmayı öncelikli amacımız olarak görüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaş Tweet Paylaş
145 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM