E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Kalıpları Sıyırırken Daha Fazla Güvenlik

Hassas şekilde yönlendirilen fırlatma mandreli, riskli vinç manevralarının yerini alır.

 

Dango & Dienenthal (D&D), blokları kontrollü bir şekilde kalıptan dışarı iten yeni dikey blok ejektörünü METEC fuarında sunacak. Bu sayede makine hem proses hem de iş güvenliğini önemli ölçüde artırır. Çelik fabrikalarında külçe dökümü yapılırken, kalıpların sıyrılması personel ve makineler için yüksek düzeyde tehlikeyle ilişkilendirilirdi, örneğin kalıplar, külçeler çözülene kadar büyük nesnelere bir vinçle sallanmak zorunda kalırdı. Tehlikeli çalışma koşulları ve öngörülemeyen süreye ek olarak, hasarlı kalıplar, vinçlerde yüksek mekanik stres ve buna bağlı olarak yüksek aşınma ve yıpranma oluşurdu.

 

D&D, yatay kalıplar için yatay blok iticileri tedarik ettikten sonra, şirket hem alttan açık kalıplar hem de torba içindeki kalıplar için dik kalıplar için dikey varyantı ilk kez METEC’te sunuyor. Yeni sistem, sıyırma için gereken süreyi azaltır, az yer kaplar ve bloğu bir sonraki işlem adımına kontrollü bir şekilde besler. Ayrıca, soyma sadece birkaç dakika sürdüğü için süreci planlanabilir hale getirir. Kalıp bir tepsi üzerine yerleştirilir ve hidrolik tutma cihazları ile sıkıştırılır. Blokları çeşitli kalıp şekillerinden ayırmak için ya kalıp kapağı çıkarılır ve külçe doğrudan vinç tarafından alınır ya da bir mandrel kullanılarak kalıptan dışarı itilir.

 

D&D’de satış mühendisi olan Boris Marcukaitis için iş güvenliği özellikle önemli bir unsur: “En yüksek güvenlik seviyelerinden biri vinç sistemleri için geçerli, bu nedenle “geleneksel kalıp boşaltma” birçok şirket için uzun süredir sıkıntı oluşturuyor. Yeni blok itici ile artık dökümhanede az çok kontrolsüz sallanan kalıplar olmayacak.”

Paylaş Tweet Paylaş
643 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM