E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Ulusal Kalıpçılık Zirvesi, 5 Ekim’de Sektörü Buluşturacak

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği ’nin her yıl düzenlediği geleneksel hale gelen Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nin 12.’si için hazırlıklar tamamlandı. Bu yıl zirvede yine sektörün ileri gelenleri kürsüye çıkacak.

 

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından bu yıl 12. kez düzenlenecek olan Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nin hazırlıkları hızla devam ediyor. Her yıl endüstriyel kalıp sektöründeki gelişmelerin, sorunların ve çözümlerin masaya yatırıldığı Zirve, bu yıl 5 Ekim 2023 tarihinde “100. Yıldan Geleceğe… Hazır mıyız? ” temasıyla TOSB Workinn Hotel/Gebze’de gerçekleştirilecek.

 

Otomotiv, beyaz eşya gibi lokomotif sanayinin satın alma heyetleri dışında, yurtiçi ve yurtdışı sektör temsilcilerinin de katılacağı zirvede önemli konuklar konuşma yapacak. MAKFED Başkanı Sn. Adnan DALGAKIRAN, MAİB Başkanı ve TİM Başkan Yardımcısı Sn. Kutlu KARAVELİOĞLU, Gazeteci Vahap MUNYAR , Standex Genel Müdürü Emine DENİZKUŞU, TİTANİT ArGe, Proje ve Operasyon Müdürü Dr. Cenk TÜRKÜZ konuşmalarıyla bizlere değer katacak.

 

Kalıpçıların ana ve yan sanayilerden beklentilerini, ana ve yan sanayi firmalarının kalıpçılardan beklentilerinin ortaya konulması, kalıpçılık sektöründeki gelişmelerin, sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılması amacı ile düzenlenen Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nde 100. Yıldan Geleceğe… Hazır mıyız? teması kapsamında alt bölümdeki konular ele alınacaktır.

 

• Türk kalıpçılığının mevcut durumu ve gelecek vizyonu
• Ana sanayinin Türk kalıpçılarından beklentileri
• Türkiye otomotiv, beyaz eşya, medikal ve aydınlatma sektörlerinin önündeki fırsatlar, avantajlar, dezavantajlar
• Dünya kalıpçılığında son durum ve Türk kalıp sektörünün dünyadaki yeri
• Sanayi sektörlerinin 2022-2023 yılındaki durumu ve Türk kalıpçılığına etkisi
• Türk kalıpçılık sektörü için potansiyel yeni pazarlar
• Kalıp projeleri başarı hikayeleri
• Devlet Ar-Ge teşvikleri, katma değerin arttırılmasında AR-Ge’nin önemi
• Mesleki eğitim ve insan kaynağı problemi

 

Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nin temel amacı sanayi tedarik zincirinin tüm paydaşlarının katkılarıyla Türk kalıpçılık sektörünün gelişmesini sağlamaktır. Bu yıl daha zengin bir içerikle yapılması için çalışmaların hızla devam ettiği ve her geçen yıl daha etkin olan Zirve, Türk kalıp sektörüne yön vermeye devam edecektir.

Paylaş Tweet Paylaş
678 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM