E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Kalıp Sektörü 12. Ulusal Kalıpçılık Zirvesi‘nde Bir Araya Geldi

Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nin on ikincisi, 5 Ekim 2023 tarihinde Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından, “100. Yıldan Geleceğe… Hazır mıyız?” temasıyla, Gebze Otomotiv Yan Sanayii İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB) bulunan Workinn Hotel’de gerçekleştirildi. Dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmelerin, sektörde yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulduğu Zirve, UKUB Yönetim Kurulu Başkanı Şahan EÇİN’in “Sürdürülebilirlik ve Gelecek” konulu açılış konuşmasıyla başladı.

 

Başkan Şahan EÇİN, sektörümüzün dış ticaret hacmi verilerini katılımcılarla paylaşarak, Dünya kalıpçılık sanayi toplam cirosunun 2030 yılına kadar 257 milyar USD’ ye ulaşmasının öngörüldüğünü ve 2022’den 2030’a kadar %6,2’lik bileşik büyüme oranı (CAGR) beklendiğini paylaştı. Türkiye’deki kalıpçılığın toplam cirosunun 2030 yılına kadar 4,1 milyar USD’ ye ulaşmasını ve 2022’den 2030’a kadar %6,2’lik bileşik büyüme oranının (CAGR) beklendiğini vurguladı.

 

Zirve’ye konuşmacı olarak katılım gösteren sektörün önde gelen isimleri MAKFED Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adnan DALGAKIRAN, MAİB Başkanı ve TİM Başkan Yardımcısı Sayın Kutlu KARAVELİOĞLU, Nasıl Bir Ekonomi Gazetecisi Sayın Vahap MUNYAR, Titanit Ar-Ge, Proje ve Operasyon Müdürü Sayın Cenk TÜRKÜZ,  Standex Genel Müdürü Sayın Emine DENİZKUŞU, Türk kalıpçılığının mevcut durumu ve gelecek vizyonu, Dünya kalıpçılığında son durum ve Türk kalıp sektörünün dünyadaki yeri, sanayi sektörlerinin durumu ve Türk kalıpçılığına etkisi, mesleki eğitim ve istihdam, sürdürülebilir enerji ve teknolojik gelişmeler konularına değindiler.

 

Yaklaşık 320 üst düzey sektör mensubu ile sektörün önde gelen OEM ve TIER 1 firmalarının yoğun bir ilgiyle katıldığı etkinlikte, katılımcılar UKUB’un yaptığı çalışmaları anlamlı bulduklarını, sektörün gelişmesi için yapılan çalışmaları desteklemenin önemini ifade ettiler. UKUB’un sektör adına bu kadar değerli bir organizasyonu geleneksel olarak devam ettirmesinin önemini vurguladılar. 

 

Zirve sunumlarının da ortaya koyduğu kalıpçılar, küresel arenada mücadele etmeye devam edecekse eğer, her açıdan rekabetçi organizasyonlar haline dönüşmek durumunda. Katma değerimizi, daha çok iş yaparak değil de nitelik yönünden yüksek nicelik yönünden az işlerle arttırdığımızda gerçek başarıyı yakalamış oluruz.

 

Türk kalıpçılığını geliştirmek, kalıpçılık sektöründeki gelişmeleri, sorunları ve çözüm önerilerini tartışmak amacıyla, değerli sponsorların katkılarıyla düzenlenen 12. Ulusal Kalıpçılık Zirvesi son bularak, her yıl yükselen bir çıta ile Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nin devam edeceği belirtildi.

 

Zirve fotoğrafları için tıklayınız.

Paylaş Tweet Paylaş
763 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM