E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
2015 Ansys Kullanıcılar Konferansı ANOVA Tarafından Ankara’da Gerçekleştirildi

 

ANSYS Kullanıcılar Konferansı’15  3-4 Kasım tarihlerinde Wyndham Otel’de düzenlendi.

Bilgisayar Destekli Mühendislik teknolojileri ile çalışan firmaların bu teknolojileri tasarım süreçlerinde nasıl uyguladıklarını paylaşması, yapılan çalışmaların yarattığı katma değerin tartışılması, Bilgisayar Destekli Mühendisliğin farklı sektörlere yayılması ve ilgili sektörlerde derinleşmesi amacıyla düzenlenen ANSYS KULLANICILAR KONFERANSI’15 savunma sanayiinden otomotive, beyaz eşyadan turbomakine sektörlerine kadar geniş bir  yelpazede birçok firmayı bir araya getirdi.
 
ANSYS Türkiye Distribitörü ANOVA, bilgisayar destekli mühendislik alanındaki gelişime ışık tutmak amacıyla her iki yılda bir düzenlediği Kullanıcılar Konferansı’nın bu sene altıncısını düzenledi. Çeşitli sektörlerden bilgisayar destekli mühendislik alanında çalışan firmaların bilgi ve tecrübelerinin paylaşılmasının sağlandığı ve ana teması “Mühendislik Alanında Araştırma Geliştirme Kültürü’nün Yaygınlaştırılması” olan organizasyona firmaların ilgisi yoğundu.
 
03-04 Kasım 2015’te Ankara Wyndham Otel’de düzenlenen Kullanıcılar Konferansı’na ASELSAN, TÜBİTAK SAGE, TAI, TEI, OTOKAR, NUROL MAKİNE, TOFAŞ, ISUZU, VESTEL, TİMSAN, VALEO, ENEKO, SİMFER, KORDSA, FARBA, ÜNVER GROUP, MİR ARGE, DALGAKIRAN,  ANADOLU PLAZMA, ROMAX, LAYNE BOWLER gibi yurt içi-yurt dışı birçok firma yaptıkları Ar-Ge projelerinin sunumları ile katıldılar. Konferansta TOBB ETÜ ve İTÜ’nün sunumlarına da yer verilirken; ODTÜ, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, TOBB ETÜ ve Çankaya Üniversitesi’nden bir çok akedemisyen oturumlara başkanlık ederek destek verdi.
 
 
Konferansta; 1. Gün ANOVA tarafından 1-Boyutlu Modelleme, İleri Sayısal Ağ Modelleme, Türbomakine Modelleme, Rastgele Titreşimler, Kompozitlerin Yapısal Modellemesi, Aerodinamik Isınma eğitimleri verilirken; 2. Gün Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ve Hesaplamalı Yapısal Mekanik konularında ANSYS yazılımı ile sunulan çözümler ve ilgili AR-GE projeleri katılımcı firmalar tarafından sunulup, mevcut sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.
 
ANOVA düzenlemiş olduğu KULLANICILAR KONFERANSI’15 ‘te ANSYS Türkiye distribütörlüğü dışında, katılan firmalarla yapmış olduğu ortak projelerle bir kez daha tasarım, mühendislik analizleri, üretim ve test yapabilen bir alt yüklenici olduğunu; gelecekteki muhtemel askeri ve sivil ihtiyaçlara yönelik  önemli miktarda tasarım ve doğrulama yeteneği kazanmaya devam ettiğini ve bu strateji doğrultusunda çalışmalarına devam edeceğini göstermiş oldu.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Tweet Paylaş
3275 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM