E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Fakuma 2023: Plastik Endüstrisi Döngüselliğe Doğru İlerliyor

Plastik işlemeye yönelik 28. Fakuma uluslararası ticaret fuarı büyük bir merakla bekleniyor. Ekstrüzyon teknolojisi, termoform ve 3D baskı için bir teknoloji ve endüstri barometresi olarak da hizmet veren enjeksiyon kalıplama ticaret fuarı, 17-21 Ekim 2023 tarihleri arasında Friedrichshafen’de yeni çözümler hakkında bilgi sunacak ve döngüsel ekonomi için yeni bir ivme sağlayacaktır.  Bu yılki Fakuma’da ele alınan başlıca konular arasında elbette döngüsel ekonomi, kaynakların verimli kullanımı ve sürdürülebilirlik yer alıyor. Fakuma’da uzman ziyaretçiler, özellikle enjeksiyon kalıplama, ekstrüzyon teknolojisi, termoform ve 3D baskı olmak üzere plastik işlemenin yönlerini kapsayan süreçler, teknolojiler ve araçlar hakkında güncel, kapsamlı bir genel bakış elde edecekler. 17-21 Ekim 2023 tarihleri arasında, A1’den A7’ye ve B1’den B5’e kadar olan salonların yanı sıra doğu ve batı fuaye alanları ve doğu yolcu salonu, Friedrichshafen Sergi Merkezi’ndeki etkinlik tarafından işgal edilecek. Ticaret fuarı organizatörleri P. E. Schall’ın Fakuma proje yöneticisi Annemarie Schur, “Ticari fuarın açılmasına yaklaşık altı ay kala, şimdiden çok iyi rezervasyon seviyelerine ulaştık” diye açıklıyor. “Yurt dışından da sürekli olarak ek rezervasyonlar alıyoruz. Her durumda, bu yıl bir kez daha mevcut zemin alanını optimum şekilde kullanacağız. Friedrichshafen’deki sergi salonları tıklım tıklım dolu olacak ve dahil olan herkes canlı ve ilham verici bir Fakuma 2023’ü dört gözle bekliyor” diyor proje yöneticisi.

 

Canlı katılım ve yüksek düzeyde enternasyonalizm, Fakuma’nın bir teknoloji ve iş etkinliği olarak öneminin altını çiziyor. Bu yılki ticaret fuarında ele alınan başlıca konular arasında elbette döngüsel ekonomi, kaynakların verimli kullanımı ve sürdürülebilirlik yer alıyor. Şu anda endüstrinin karşı karşıya olduğu görevler iyi biliniyor: azaltılmış enerji tüketimi, üretim süreçlerinin dijitalleştirilmesi ve geri dönüştürülenlerin yüksek kaliteli ürünlere dönüştürülmesi. Annemarie Schur, “Şu anda plastik endüstrisini yönlendiren ihtiyaçları açıkça hissedebiliyorsunuz” diyor. “Plastik ürünler en başından geri dönüşüm için tasarlanmıştır. Geri dönüşüm, çevre koruma ve sürdürülebilirlik konuları, katılımcılar arasında da her yerde mevcuttur. Sürdürülebilir ve verimli plastik üretimi ve işlenmesine odaklanıyorlar.” “Fakuma’da sunulan teknolojiler seri üretime hazır. Ticaret fuarı ziyaretçileri bunu biliyor,” diyor Engel’de ürün yönetimi, pazarlama ve iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Markus Hanetseder. Hanetseder, “Friedrichshafen gezisi onlar için çok hızlı bir şekilde karşılığını veriyor” diyor. Fakuma’nın yüksek seviyedeki yenilikçi gücünün ve harika dinamiklerinin birinci sınıf bir ticaret fuarı izleyicisinin temeli olduğu gerçeğini vurguluyor. Sonuç olarak, profesyonel ziyaretçiler, Konstanz Gölü’ndeki bu yılki endüstri etkinliğinde çığır açan, geleceğe yönelik çözümleri deneyimleyecekler. Dijitalleşme, süreç otomasyonu ve enerji verimliliği konuları, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilirlik kadar gündemde üst sıralarda yer alıyor. Geliştirilmiş makineler ve optimize edilmiş süreçler de sergilenecek. Yeni ürünler ve ileriye dönük iş modelleri de bekleniyor.

 

Birinci sınıf uzman sunumları içeren katılımcı forumu, ilgili tüm konular için ilham verici bir ivme sağlayacaktır. P. E. Schall’ın ticaret fuarı organizatörü ve genel müdürü Bettina Schall, “Fakuma, değer yaratma zinciri boyunca yenilikler için uluslararası bir iş platformu olarak tanınmaktadır” diyor. “Tüm sektör oyuncularını Friedrichshafen’deki Fakuma 2023’ü ziyaret etmeye içtenlikle davet ediyoruz. Yeni ürünler ve teknolojik çözümler keşfetmenin yanı sıra mevcut ve gelecekteki zorluklarla ilgili kişisel ve profesyonel diyalog için ideal bir platform, ”diyor ticaret fuarı organizatörlerinin genel müdürü. Fakuma 2023, pratiğe yönelik formatı ve gayri resmi atmosferiyle, endüstrinin şu anda karşı karşıya olduğu zorlu görevlere çözüm bulmak için önemli bir kilometre taşı olacak.

Paylaş Tweet Paylaş
735 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM