E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi’nden PAGEV’e Girişimcilik Ödülü

İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi (İstanbul TTM) tarafından düzenlenen Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni, 25 Kasım 2013 tarihinde İÜ İşletme Fakültesi Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni açılış konuşmalarını İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve İÜ Üniversite Sanayi İşbirliğinden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muzaffer Yaşar yaptılar. TC Bilim,  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de katıldığı etkinlikte Başkan Mehmet Uysal’a PAGEV adına Girişimcilik Ödülü verildi.

 

TC Bilim,  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, konuşmasında girişimciliğin önemine değindi, yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi. “Türkiye uzun yıllar boyunca ekonomik, siyasi ve sosyal krizlere maruz kaldı. Bir türlü arzu ettiği istikrar ortamını oluşturamamıştı. Bu nedenle reel sektör kendisinden beklenen güç, enerji ve dinamizmi de arzu edilen şekilde hayata geçiremedi. İnsanlar ülkenin zaten yeterince risklerle dolu olduğu bu ortamda kendilerinin de daha fazla risk istemediği söyleyip iş kurmadılar. Nüfusumuza göre yeterince yatırımcı, müteşebbis çıkmadı. Türkiye’nin yakaladığı istikrar ortamı bireysel teşebbüslerin önünü açtı. Ülkemizde girişimcilik kültürü oluşmaya başlıyor. İstanbul Üniversitesi’nin 120 bin öğrencisiyle girişimcilik alanında çok büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. İstanbul Üniversitemiz bu tarihi birikimiyle, bu güçlü kadrosuyla, alt yapısıyla, öğrenci potansiyeliyle güçlü kadrosuyla çok hızlı bir şekilde Teknopark, Teknoloji Transfer Ofisi, girişimcilik gibi konuları da önemseyen bu yaklaşımıyla ben inanıyorum ki üst sıralardaki yerini alacaktır” değerlendirmesini yaptı.

 
İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet konuşmasında İstanbul Üniversitesi’nin bilimsel projelere yaptığı katkılardan bahsederek İstanbul TTM’nin işlevlerine değindi. “2023 ve 2071 için stratejik hedef beyan eden, hızla gelişen bir ülkenin, dünyanın bu rekabetçi ortamında ayakta kalacak ve sadece ayakta kalacak değil kendisine ümit bağlayan tüm toplumlara yetecek, yetişecek bir ülkenin vatandaşları olarak bu hedeflere ulaşmak için yapılacak olan çalışmaları bir görev sayıyoruz. Bugüne kadar TTM yoktu. Peki İstanbul Üniversitesi’nde araştırma yok muydu?  Asla böyle bir şey kastetmiyoruz ve düşünmüyoruz. Bugüne Bilimsel Araştırma Projeleri Birimimiz vardı. Sayısız araştırmacıya çok büyük destekler verildi. Her yıl neredeyse 30 milyonun üzerinde bir bütçeyi kendi araştırmacılarımıza sunabiliyoruz. Özellikle iki tıp fakültesi hastanemiz, bize bu imkânı sağlıyor.  Bu imkândan üniversitemizin öğretim üyeleri her zaman çok yararlandı. Ancak kendi içimize kapalı, kendi imkanları ile dönen bir üniversite olduk.  Yani dış formlara çok ihtiyacı olmayan dolayısıyla dış formlar için çok fazla çaba sarf etmeyen bir üniversite görünümündeyiz.
 
Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı PAGEV’in plastik sektörünün gelişimine yönelik sürdürdüğü çalışmalarından ötürü PAGEV Başkanı Mehmet Uysal’a İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet tarafından Girişimcilik Ödülü verildi. 
 
 
Paylaş Tweet Paylaş
502 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM