E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Erkan CNC’den Yeni Teknolojiler: 5 Eksenle Rekabet Gücünüzü Artırın

Erkan CNC’nin temsilciliğini yaptığı Axile markası, 5 eksen işleme çözümleri arasında global pazarlarda iddialı çıkışıyla dikkat çekmekte. Marka, küçük atölyelerden büyük ölçekli imalat taleplerine cevap veren 5 eksen makinelerini Türk sanayicilere sunmakta. 

 

Beş eksenli işleme, bir parçayı veya kesme takımını aynı anda beş farklı eksen boyunca hareket ettirmek için bir CNC kontrol kullanmayı içerir. Bu, çok karmaşık parçaların işlenmesini sağlar, bu nedenle 5 eksen özellikle havacılık ve medikal uygulamaları için popülerdir.

 

Beş eksenli işlemenin ana avantajı, karmaşık şekillerin tek bir bağlama ve ayarlamada işlenmesidir. Bu, bir dizi bağlamada işin gerçekleştirilmesine kıyasla daha fazla işleme verimliliği sağlar ve ayrıca fikstürlerin hazırlanması için gereken zaman ve maliyeti önemli ölçüde azaltır. Ayrıca, çoklu ayarlarla, parça hareket ettirildiğinde her zaman yanlış pozisyonlama olasılığı vardır.

 

AXILE G SERİSİ İNOVASYON ÖDÜLLÜ TEZGÂH
Takım tezgâhları alanında dinamik bir ülke konumunda olan Tayvan’da iddialı inovasyon şirketi olarak kendini ifade eden Buffalo Machinery, CNC işlemede yenilikçi pek çok teknolojinin patentini aldı. “Akıllı fabrika” sisteminin adımları olarak tanımlanan bu yenilikçi teknolojiler Axile markasının 5 eksen teknolojileriyle tüketiciye sunulmakta.

 

AXILE G Serisi makineler, Endüstri 4.0 üretim ortamı için yüksek hızlı 5 eksenli dik işleme merkezleridir. Buffalo’nun patentli SMTTM (Akıllı İşleme Teknolojisi) ve ARTTM (AXILE Güvenilirlik Teknolojisi) entegrasyonunu bir araya getirerek yüksek doğruluk, güvenilirlik seviyelerine ulaşmayı sağlar ve bakım maliyetlerini minimuma indirir.

 

Tayvanlı Buffalo Machinery yetkilileri, AXILE G5, G6 ve G8 model makinelerle kalıpçılık, havacılık, otomotiv ve medikal endüstrilerinin kaliteli imalat gereksinimlerini karşıladıklarını kaydetti. Makine, karmaşık iş parçalarını işlerken en iyi çalışma koşullarını elde etmek için avantaj sağlayan portal konstrüksiyona sahip.

AXILE V5X GRAFİT FREZELEME İÇİN 5 EKSEN DİK İŞLEME MERKEZİ
AXILE V5X kompakt tasarımı ile küçük atölyeler için ideal bir seçimdir. Küçük ve karmaşık iş parçalarının Ø210x350 mm ölçülerinde işlenmesi için uygundur. C tipi makine yapısı Z ekseni ve spindle başlığının yüksek rijitliğini garanti eder. Yerleşik 25 bin rpm iş mili, yüksek hızlı grafit frezelemede üstün performans sergiler.

 

V5X, 5 eksenli eşzamanlı işleme kapasitesi sunar. Döner döner tabla ile kullanıcıların karmaşık parçalar üretmek için birçok kurulumu en aza indirmesine yardımcı olur. Başlık (±120˚), en yüksek dinamikleri ve doğruluğu sağlamak için tork motoru ile çalıştırılır. V5X kontur işlemede yüksek hassasiyet gösterir.

 

V5X, Axile’nin Akıllı İşleme Teknolojisi ile üretilmiştir ve işleme sırasında hassasiyeti artırma ve mil titreşimini azaltma yeteneği sağlar. Kullanıcılar Heidenhain, Siemens, Fanuc kontrol sistemlerinden birini seçebilir.

 

AXILE U6 GANTRY TİP 5 EKSEN DİK İŞLEME MERKEZİ
Performansı artırılmış yepyeni makine tasarımıyla yüksek hassasiyetli ve yüksek hızlı 5 eksenli işleme. AXILE U6, orta büyüklükteki iş parçası için ideal çalışma kapasitesi sağlar ve ayrıca doğru ve tutarlı sonuçlar sunar. Bu yüzden farklı endüstri sektörleri için avantajlıdır. Geliştirilmiş gantry tipi tasarım, maksimum çalışma alanına sahip kompakt yapı sunar. Bu sayede 5 eksenli dikey işlemede doğruluk ve rijitlik ile çeşitli malzemelerle karmaşık parçaların yüksek hızda işlenmesine izin verir.

Paylaş Tweet Paylaş
1342 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM